Sååå…

I kyokushintävlingar ska man då alltså krossa minst 2 plankor på 4 olika sätt; med knogarna, med sidan av handen, armbågen och utsidan av foten. Det ingår i tävlingen så det är inget man kan hoppa över utan att bli diskad helt och hållet. Jag och Maria började känna lite lätt panik med tre veckor kvar och då ingen av oss gjort detta tidigare. 😉 Och då ingen hade riktigt tid att åka till bygghandeln och såga så köpte vi in en återanvändningsbar planka i plast från Budo&Fitness.

I lördags kom plankan och då vi hade lite andra ärenden i dojon fick jag prova + lite extra träning med Mats, vilket också var rätt bra efter mitt förkylningsuppehåll.

Resultatet av omgång nummer två ses i första bilderna ovan. Jag satte den första gången men tyckte det kändes i knogarna. Så när jag skulle prova igen så tvekade jag visst och då gick det…mindre bra. 😉 (Se normal knoge till vänster och “karateknoge” till höger.) Utsidan av handen kändes också men gick utan brutna ben. Lesson learned; intention is everything!

Så idag fick vi fortsätta prova lite efter passet. Armbåge och fot kändes betydligt enklare.

Mats krossade förstås plankan med en perfekt hoppsnurrspark bara för skojs skull. 😉

Så på tävling är det alltså minst 2 plankor som gäller. Gör man fler blir det poäng som räknas in i tävlingen sedan. Själv vet jag inte om det känns så smart att ens prova mer än minimum med tanke på vår inte så gedigna erfarenhet av detta. Känns ju dumt att riskera att bli skadad inför nästa match liksom. Helt ärligt så känns det mest som en onödig distraktion från tävlingen just nu det här men lite kul att få ha provat det ändå.

Jag loggade också in en gång till på registreringssidan och roligt nog är det 12 stycken tjejer i vår viktklass anmälda nu, varav några jag sett när jag försökt studera lite matcher. Känns riktigt kul! Det är ju nästan så att man hoppas på att få gå vidare bara för att få möta så många av dem som möjligt (och inte behöva sitta bredvid och kolla på).

Så nu bli det två veckor med så mycket träning som möjligt, då Marcus reser bort sista veckan innan tävling och jag får lite svårare att hålla lika många dagar då.

Pepp, pepp, pepp, nu kööör vi!!!

;D