Hej och hå!

Terminsstart på Ronin Do i veckan innebär att vardagen nu är i full gång på alla plan igen. Och i och med det går tiden om möjligt ännu fortare – nu är det bara 6 veckor kvar!

Har hunnit titta lite på anmälningar och än så länge är det två svenska tjejer som tävlat en del som man kan se i min och Marias viktklass, men jag vet att fler kommer. Det är lite roligt för man kan spana in dem på YouTube, liksom många andra som tävlar ofta numera, så jag och Maria kanske blir något av turneringens doldisar, hehe. 😉 Självklart har jag redan tittat på allt som gick att hitta. Det ska man ju förstås inte lägga för stor vikt vid men det känns ändå som en fördel att kunna få sig en någorlunda uppfattning.

Träningsmässigt var veckan innan detta före terminsstart ganska så lugn. Jag kände mig trött i kroppen och både Mats och Maria var dessutom borta en del, så jag unnade mig själv lite ledigt som uppladdning för resterande veckor. Mycket stretching blev det, vilket var väldigt bra och tydligen ganska så nödvändigt.

Fr.o.m. söndag blev det dock fullt ös igen vilket kändes bra. Har haft en del funderingar på vilket fokus jag ska ha nu de sista veckorna. Känns som att jag skulle behöva komma upp en del i kondition och känt mig osäker på om slagen etc verkligen sitter etc? En del av det beror säkert på att jag/vi inte kört så mycket ren kyokushinsparring tidigare, varför man är lite ovan vid just de här rörelserna. Igår körde vi dock lite kyokushin – ish på passet där vi gjorde just det vilket fick mig att känna mig något tryggare med det. Vi körde också lite med knän vilket också var skönt (ja, eller alltså, ni förstår) eftersom vi inte gjort det så mycket. Jag fick också tänka lite på var jag ska stå om sparkar etc verkligen ska gå igenom etc samt att vi båda behöver bli bättre på att inte stressa tekniker och att göra dem “ordentligt”, dvs foten till rumpan osv.

Vi håller även på att dona med lite av det praktiska med anmälningar, hotell, resan dit etc nu. Vi kommer resa ner på fredagen för invägning och registrering men själva kumiten är på söndagen, så vi får väl se vad som händer på lördagen. Uppladdning? Stretching? Shopping? 😉 Tydligen ska man ha en “ren, vit gi” också, så jag får kanske lov att titta på det…

Det börjar mer och mer kännas som att mycket kommer handla om att hålla fokus och inte hetsa upp sig för mycket på tävling, minst lika mycket som bra fys och att sätta bra tekniker vid rätt tillfälle eller kanske t.o.m. mer. Jag anstränger mig rätt mycket för att tänka på saker som går bra och försöker även se det framför mig, som jag tidigare varit inne på. Det känns för övrigt inte som att jag har tid att tänka på något annat för den delen heller, smalt superfokus är det som gäller. Det gör dock att det hela känns mycket mer hanterbart på nåt sätt.

Så träningsupplägget kommande veckor är typ passen på dojon + eget onsdagsfys med intervallträning och säck på jobbets gym. Fokus som tidigare att sätta vissa tekniker, stance och fixa bättre kondis.

Utöver det känner jag att det är rätt skönt att behålla min “sköna” inställning till det här. Det är inte på liv och död, det är intressant och framförallt Kul! Och jag lovar att jag har det!

Och just det, det har jag ju helt missat att dela:

I somras när jag körde hem ifrån ett träningspass kom det en låt på radion som jag direkt kände att det här är ju Vår Pepplåt! Here it is:

https://www.youtube.com/watch?v=o5jlLJa2Zhs

Let´s do this!!

P.S. Har ni inte kollat in kyokushinfighter på YouTube ännu så gör det – det är faktiskt rätt underhållande!